Over ons

Het Hogeland College Winsum voor vmbo en tl-havo vormt samen met de vmbo-vestiging in Uithuizen, de havo vwo-vestiging en de ISK in Warffum dé scholengemeenschap in Noord-Groningen.  

Met een team van een kleine 30 medewerkers verzorgen we het onderwijs voor ruim 300 leerlingen. Ons onderwijsconcept in Winsum is gestoeld op de kernwaarden: Jezelf zien, elkaar zien en de wereld zien. In onze lessen besteden we veel aandacht aan: kiezen, plannen, reflecteren en samenwerken. Er zijn voor de leerlingen dan ook keuzemogelijkheden in wat ze willen doen en wanneer. Een schooldag start voor de klas samen met hun coach. De leerlingen maken dan een planning voor de dag en ze bespreken met de coach aan welke leerdoelen ze gaan werken. Om onze leerlingen ook een ruime profielkeuze te kunnen bieden werken we al nauw samen met de ‘groene’ vmbo-school Terra Winsum. 

We zijn ambitieus en willen ons onderwijs graag nog verder ontwikkelen. Gedreven door de ambitie om thuisnabij kwalitatief goed onderwijs te kunnen blijven leveren, maken we mooie stappen in de verdere ontwikkeling van ons onderwijs. We willen motiverend en betekenisvol onderwijs bieden aan leerlingen én docenten. Onder leiding van een regiegroep en de schoolleiding ontwikkelen we zelf vormen van samenwerkend en thematisch leren. Daarin zoeken we nadrukkelijk de samenwerking met bedrijven en instellingen buiten de school. We willen het leren van iedere leerling mogelijk maken in een passende leeromgeving en daar hoort ook de kennismaking met de werkpraktijk bij. 


Bij Het Hogeland College Winsum zijn de volgende 3 vacatures beschikbaar: